28 Februari, 2011
....Puding Roti....
Bahan A
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
Bahan B
4 s/b gula halus
2 s/b butter - cairkan sebentar atas api
1 sudu teh esen vanilla
1 s/b tepung jagung
Bahan C-kuah
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula
Cara-cara 1.Hancurkan @koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam 2.Kacau dan gaul rata bahan B. Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam. 3.Sebelum tu taburle kismis kat loyang...Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak. Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge. 4.Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar. 5.Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.....cubalah yea...untuk
minum petang....
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
kalau da tak nak makan roti ...jgn biar tarikh luput sampai...buatle puding ni..bukan nak banyak mana pun..cuma dlm beberapa keping je...jgnle tggl 2 keping nak buat puding...baik sapukan kaya..tangkup masuk mulut....hehehe
BalasPadamBtul tu..Nmpk sdp je puding roti yang Kak Ogy buat ni..
BalasPadam