
Bahan A
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
Bahan B
4 s/b gula halus
2 s/b butter - cairkan sebentar atas api
1 sudu teh esen vanilla
1 s/b tepung jagung
Bahan C-kuah
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula
Cara-cara 1.Hancurkan @koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam 2.Kacau dan gaul rata bahan B. Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam. 3.Sebelum tu taburle kismis kat loyang...Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak. Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge. 4.Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar. 5.Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.....cubalah yea...untuk
minum petang....




kalau da tak nak makan roti ...jgn biar tarikh luput sampai...buatle puding ni..bukan nak banyak mana pun..cuma dlm beberapa keping je...jgnle tggl 2 keping nak buat puding...baik sapukan kaya..tangkup masuk mulut....hehehe
BalasPadamBtul tu..Nmpk sdp je puding roti yang Kak Ogy buat ni..
BalasPadam